Primetex levererar gardiner, solskydd och textil inredning i fönstermiljö. Vi har kunnande, kompetens och service för att ge er som kund den perfekta arbetsmiljön. Med textilier som har funktionalitet inom ljudabsorbtion, ljusreduktion, mörkläggning, kyla, värme, rumsavdelning skapar vi en ombonad och trivsam miljö. I egna sömnadsverkstäder i Malmö, Göteborg, Norrköping och Stockholm syr vi era gardiner och med utbildade montörer monterar och hänger vi upp allt som tillverkas färdigt på plats hos er.

Vi har gardiner för vård, skola och omsorg, vi levererar solskydd till banker, företag och domstolar. Markiser monteras för restauranger och statliga myndigheter, vi finns för dig som kund välkommen till Primetex.
Primetex startades som ett inköpsbolag 2007 och utvecklades till ett eget driftsbolag 2012 då Andebratts Inredningar Göteborg och dåvarande AH:s Group Norrköping var två av fyra företag som gjorde gemensam sak och bildade verksamhetsbolaget Primetex AB.

Andebratts Inredningar och Lidetoft Invest är nuvarande ägarbolag till Primetex med Jonas och Mikael Andebratt som aktiva ägare från Göteborg och Mikael och Anders Lidetoft som aktiva ägare från Norrköping.

Det finns en lång textil historia i båda ägarföretagen, Andebratts Inredningar startade på 50 talet av Calle Andebratt, far till Jonas och Mikael och jobbade till att börja med tapetseri och gardiner som senare växte i takt med att Jonas och Mikael kom in i verksamheten och där fokus successivt flyttades till gardiner och solskydd mot offentlig miljö.

Ah:s Gardiner och Syfabriken Tärnan är bolagen som Anders och Mikael varit med och byggt upp tillsammans med  sin mor Siv Lidetoft.

Syfabriken Tärnan var grossistdel från 1946 som startades av tidigare ägare till AH:s Gardiner som familjen Lidetoft tog över 1988. Gardiner, sängkläder med försäljning i butik och som grossist var ursprungsverksamheten men kom senare att övergå till gardiner och solskydd mot offentlig miljö.

AH:s Gardiner lever kvar i egen verksamhet i Norrköping med försäljning till privatpersoner.

Primetex som historiskt gått från inköpsbolag till dagens verksamhet med B2B försäljning och fokus på avtal mot stat, kommun och regioner visar på en stark positiv utveckling.

Vi ser att våra produkter och tjänster bidrar till hög grad att skapa den perfekta arbetsmiljön hos företag och verksamheter.  Vi kan med vårt stora sortiment från kända varumärken inom gardiner och solskydd för både in och utsida tillföra mycket funktionalitet och trivsel för kontor och offentlig miljö.

Primetex levererar gardiner, solskydd och textil inredning i fönstermiljö. Vi har kunnande, kompetens och service för att ge er som kund den perfekta arbetsmiljön. Med textilier som har funktionalitet inom ljudabsorbtion, ljusreduktion, mörkläggning, kyla, värme, rumsavdelning skapar vi en ombonad och trivsam miljö. I egna sömnadsverkstäder i Malmö, Göteborg, Norrköping och Stockholm syr vi era gardiner och med utbildade montörer monterar och hänger vi upp allt som tillverkas färdigt på plats hos er. Vi har gardiner för vård, skola och omsorg, vi levererar solskydd till banker, företag och domstolar. Markiser monteras för restauranger och statliga myndigheter, vi finns för dig som kund välkommen till Primetex.

Från textil till stil

Primetex kan vara din helhetsleverantör av textilier, solskydd in och utvändigt och vi vill visa vad vi kan erbjuda när du anlitar oss och hur ett projekt tas om hand från första kundmöte till dess allt är tillverkat och monterat färdigt på plats hos dig som kund. Våra medarbetare tar ansvar för att allt blir löst och du som kund kan känna dig trygg med att få en bra service.
Play Video